keyboard_arrow_down
5

Göz Hastalıkları Uzmanı İş İlanları

Şehir seçin arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search


search








Sıralama Önerilen

Seçili Filtreler (1)Filtreleri Temizle

Göz Hastalıkları Uzmanı cancel

Göz Hastalıkları Uzmanı İş İlanları

Pek çok şehirde hastanelerde ve polikliniklerde çalışma olanağı bulunan göz hastalıkları uzmanı, göz ve görme sistemi hastalıklarının tedavi uygulamalarını gerçekleştiren ve aynı zamanda rahatsızlıkların önlenmesini sağlayan tıp doktorudur. Genel olarak periyodik göz muayenelerinden cerrahi operasyonlara kadar farklı tıbbi işlemleri gerçekleştirirler. Çalışma alanı oldukça geniş olan göz hastalıkları uzmanı iş ilanları inceleyerek bu meslekten beklenenler hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsin. Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olduysan yayınlanan iş ilanlarını inceleyerek çalışma olanakları hakkında fikir sahibi olabilirsin. Pek çok klinikte, sağlık merkezinde ve özel göz hastanelerinde talep edilen kriterlere sahip olman durumunda çalışma imkanı bulabilirsin.

Göz Hastalıkları Uzmanı İş Olanakları

Göz ve görme sistemi hastalıklarının tespit edilip gerekli olan tedavi sürecinin sorumluluğunu üstlenen tıp doktoruna göz hastalıkları uzmanı denir. Göz hastalıkları uzmanı olarak çalışmak isteyen kişilerde aranan kriterlerden en önemlilerinden biri bilgi ve tecrübenin yanı sıra üst düzey el becerisidir. Doğru cerrahi müdahalelerle hastalarının iyileşme sürecine destek sağlayan göz hastalıkları uzmanı için yayınlanan pek çok iş ilanı mevcuttur. Çalışmak istediğin şehirde bulunan özel klinik, hastane, göz hastanesi, muayenehanelerde bulunan güncel göz hastalıkları uzmanı iş ilanlarını inceleyerek bu alanda yer edinebilir ve tecrübe kazanabilirsin.

Göz Hastalıkları Uzmanı İş Başvurusunda Dikkat Edilecek Detaylar Nelerdir?

Göz hastalıkları uzmanı arayan firmaların yayınladığı iş ilanlarına çalışmak üzere iş başvurusu yaparken bazı detaylara dikkat etmen beklenir. 

  • Bu meslek grubu için yayınlanan iş ilanlarında belirtilen kriterlere sahip olup olmadığını değerlendirebilirsin. İlanı yayınlayan kurumun beklediği eğitim düzeyi, mesleki beceriler hakkında fikir sahibi olabilir ve senin için uygun olması doğrultusunda başvurunu tamamlayabilirsin.
  • Başvuru yaptığın iş ilanlarına kabul edilmen durumunda ulaşım olanaklarının senin için uygun olup olmadığını değerlendirebilirsin.
  • Çalışma şekilleri ve kurum değerleri hakkında araştırma yaparak ön hazırlığını tamamlayabilirsin.

Göz hastalıkları uzmanı nasıl olunur?

Öncelikle üniversitelerin altı yıllık Tıp Fakültelerinden mezun olman gerekir. Mezuniyet sonrası Tıpta Uzmanlık Sınavından yeterli puanı alıp bu alanda dört yıllık göz hastalıkları ihtisasını tamamladıysan ilgili yerlerde göz hastalıkları uzmanı olarak çalışma imkanını elde edebilirsin.

Göz hastalıkları uzmanı hangi şehirlerde çalışabilir?

İstanbul göz hastalıkları uzmanı iş ilanları gibi pek çok şehirde ilan yayınlanır. Yaşadığın şehirde yayınlanan ilanları değerlendirebilir senin için uygun olan kliniklere kariyer.net’ten başvurabilirsin. Pek çok farklı şehirde çalışma olanağı bulunan göz hastalıkları uzmanı mesleği için yayınlanan iş ilanlarında belirtilen hususlara uygun olman durumunda bu alanda tecrübe edinebilirsin. Ancak genel bir değerlendirme yaptığında İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere pek çok şehirde iş imkanına sahip olabileceğini görebilirsin. 

Göz hastalıkları uzmanının sahip olduğu görev ve sorumluluklar nelerdir?

Hasta öyküsünü dinleyerek fiziki muayenesini gerçekleştiren göz hastalıkları uzmanının birçok görev ve sorumluluğu bulunur. Rahatsızlıkları teşhis edebilmek adına gerekli olan göz ölçümlerini yapması beklenir. Hastalık tanısı koyup uygun tedavi yöntemini belirledikten sonra ilgili süreci yönetir. Gözlük ve kontakt lens gibi düzeltici lensleri ihtiyaç doğrultusunda hastaya reçete olarak hazırlar. Aynı zamanda lazer ameliyatları gerçekleştirerek ameliyat sonrası sürecin takibini yapar.

Göz hastalıkları uzmanı hangi özelliklere sahip olmalıdır?

Göz hastalıkları uzmanı arayanlar bir takım kriterlere sahip olmanı ister. Bu özellikler arasında hastalıklara karşı hastayı doğru yönlendirebilmek, akıcı sözlü ve yazılı iletişim becerisi sergilemek gibi özellikler yer alır. Problem çözme yeteneğinin gelişmiş olması beklenirken, kriz anlarını yönetme gücünün olması da istenir. 

Sıkça Sorulan Sorular

Göz hastalıkları uzmanı olmak için hangi eğitimleri tamamlamak gerekir?

Göz hastalıkları alanında uzman olmak için Tıp Fakültesi mezunu olmak gerekir. Tıp Fakültesi eğitimi sonrasında TUS yani tıpta uzmanlık sınavına girilir. Bu sınavı başarıyla geçtikten sonra 4 yıllık uzmanlık eğitimi tamamlanır. Teorik ve uygulamalı 4 yıllık eğitiminden sonra bitirme tezi ile birlikte mesleki unvan almaya hak kazanılır.

Göz hastalıkları uzmanı iş ilanlarında hangi kriterler yer alır?

Göz hastalıkları uzmanı olarak kariyer planı yapanlar için ilanlarda bir takım arama kriterleri bulunur. Bu kriterlerin başında bu alanda yeterli mesleki eğitimi almak şartı aranır. Adayların özgeçmişlerinde çalışma ortamlarına uyum sağlayacak bilgi ve beceriler aranılan kriterler arasında yer alır. Aynı zamanda ekip çalışmasına uygun olmak, empati yeteneğinin gelişmiş olması, sözlü ve yazılı iletişim becerisi aranılan niteliklerden bazılarıdır. Ayrıca mesleki olarak yeni tanı ve tedavi yöntemlerine hâkim olmak adaylar için avantaj kazandırır.

Göz hastalıkları uzmanı hangi göz hastalıklarını tedavi eder?

Göz hastalıkları uzmanı olacak olan kişiler göz ve görme sistemine dahil olan tüm hastalıların tanı, tedavi ve önlenmesinde gerekli tedavileri yapan hekimlerdir. Tıbbı tedavinin yanı sıra cerrahi durumlarda da müdahale edecek mesleki yeterliğe sahip olurlar. Göz yaşı bezleri, göz merceği, retina, damar, iris ve göz sinirleri çalışma alanları arasında yer alır. Göz hastalıkları uzmanlarının sıklıkla tedavi ettikleri hastalıkları ise katarakt, glokom, bulaşıcı göz hastalıkları ve enfeksiyonlar, gözlük lens ve reçeteleri, göz yaralanmaları ve lazer ameliyatları olarak sıralanabilir. Sende bu alanda uzmanlık düşünüyorsan başlıca yapacağın iş ve işlemler bunlardır.

Göz hastalıkları uzmanı iş ilanlarında yabancı dil kirteri aranır mı?

Göz hastalıkları uzmanları tıp eğitimleri sırasında İngilizce dersleri görürler. Tıp eğitiminden sonra girecekleri yabancı dil seviye tespit sınavında geçmek için en az 50 puan alınması gerekir. Aynı zamanda tıp dünyasındaki son gelişmeleri global olarak takip etmek, dünyadaki son tedavi yöntemlerini ve araştırmaları inceleyebilmek ve mesleki alanına katkı için yabancı dil bilmek önemli kriterlerin başında gelir. Özel veya kamu alanındaki iş ilanlarında belli bir düzey İngilizce hakimiyeti istenilen özellikler arasında bulunur. Sende sınav notunu, yabancı dil eğitim sertifikalarını veya İngilizce dil seviyeni CV'ne ekleyerek iş ilanlarında avantaj kazanabilirsin.

notifications İş Alarmı kur